Nieuwe inkomstenbron tankstations: Duurzaam Waterstofgas

Milieubewust autorijden op plastic afval?

Een aantal vooraanstaande Britse onderzoekers gelooft hier heilig in. Aan de Britse Swansea University ontwikkelden zij een chemisch procedé om plastic afval om te zetten in waterstofgas en daar kan een auto op rijden.

Het plastic wordt gemengd met een licht-absorberend element en een chemisch product. Het mengsel wordt vervolgens blootgesteld aan Uv-licht waardoor uiteindelijk de ecologische brandstof ontstaat. Het is een doorbraak in de zoektocht naar milieuvriendelijke energie en zal in de toekomst via de auto-industrie een positieve bijdrage leveren aan onze samenleving.

De uiteindelijke realisering van deze uitvinding om op waterstofgas te rijden laat nog even op zich wachten. Momenteel zijn de Toyota Mirai en de Hyundai Nexo de enige auto’s die op waterstofgas kunnen rijden. Een enorme kans dus voor de totale automotive-industrie om hierin milieubewust te investeren. De autorijder is er klaar voor!

Bron: AD.

Volg ons op:
About the author

Peter Smeele

Ruim 30 jaar specialist in sales content, content management en trade marketingcommunicatie, met name binnen de Nederlandse supermarktbranche. Ik help bedrijven sneller en makkelijker te communiceren met de doelgroepen met name binnen de supermarktbranche.